Wizz Air otvoril svoju základňu na Letisku Košice

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air otvorila dnes slávnostne svoju základňu na letisku v Košiciach. Svoje sídlo tu bude mať lietadlo Airbus A320. Wizz Air zároveň rozšíril ponuky letov z východoslovenskej metropoly. Od dnes bude prevádzkovať každý piatok a pondelok lety z Košíc do Milána Bergama a každú nedeľu a stredu do severoanglickej destinácie Doncaster Sheffield.
Spolu s aktuálnou ponukou desiatich letov týždenne do Londýna tak bude Wizz Air ponúkať z Košíc v lete až 14 letov týždenne, čo znamená dva lety každý deň. Základňa pre Airbus A320 pozdvihuje spoluprácu letiska a prepravcu na novú úroveň, pričom sa očakáva významný nárast prepravených cestujúcich.
„Dnes oslavujeme významný míľnik pre letisko Košice, mesto Košice a pre celý región. My, letisko Košice, sme hrdí na to, že môžeme slúžiť ako vstupná brána do najdynamickejšieho sa rozvíjajúceho mesta na Slovensku. Letecká doprava a letecká dostupnosť je nevyhnutnou esenciou pre ekonomický rozvoj každého regiónu,“ uviedol predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler.
Wizz Air sa podľa jej manažérky pre komunikáciu Tamary Mshvenieradze teší na podporu cestovného ruchu v Košiciach, ako aj obchodných vzťahov medzi Slovenskom, Talianskom a Spojeným kráľovstvom. Britský veľvyslanec v SR Andrew Garth ocenil, že sa otvorilo ďalšie letecké spojenie medzi Slovenskom a Veľkou Britániou. Dúfa, že letecké linky prinesú do regiónu východného Slovenska britských turistov a podnikateľov, ktorí budú ekonomickým prínosom. O rozvoji ďalšej spolupráce medzi krajinami nepochybuje ani taliansky veľvyslanec v SR Roberto Martini.
Podľa primátora Košíc Richarda Rašiho je tento krok pre mesto úspechom a potvrdením toho, že spolu s letiskom a ďalšími partnermi sú na správnej ceste k výraznému zlepšeniu leteckej dostupnosti Košíc a celého východného Slovenska. „Som presvedčený, že sedem pravidelných priamych liniek pomôže Košiciam v ďalšom dynamickom napredovaní,“ povedal.

Súvisiace články

Aktuálne správy