Bezplatná mobilná aplikácia pomôže prekonať prekážky na cestách

Užitočným spoločníkom na cestách a dovolenkách v rámci Európskej únie, Islandu a Nórska môže byť nová aplikácia "ECC-Net: Travel App", ktorú od 1.

Užitočným spoločníkom na cestách a dovolenkách v rámci Európskej únie, Islandu a Nórska môže byť nová aplikácia „ECC-Net: Travel App“, ktorú od 1. júla spustila Sieť európskych spotrebiteľských centier – ECC-Net. Spotrebitelia v nej nájdu právne rady a jazykovú podporu v 23 úradných jazykoch Európskej únie, v nórčine a v islandčine. Ponúka informácie využiteľné v konkrétnych situáciách a príslušné frázy v jazyku danej krajiny, čím umožňuje spotrebiteľom domáhať sa svojich práv a riešiť nepríjemné situácie priamo na mieste.
Hlavnými témami, v rámci ktorých aplikácia rieši prekonávanie istých zložitých situácií v zahraničí, je nakupovanie, hotelové ubytovanie, zdravotná starostlivosť, cestná, letecká a lodná doprava. V sekcii s užitočnými informáciami sú uvedené dôležité telefónne čísla a kontakty pre prípad núdze.
Aplikácia je prístupná zdarma pre operačné systémy iOS, Android a Microsoft Windows a pracuje offline. Každý si ju môže stiahnuť kliknutím na názov operačného systému svojho mobilného telefónu.
Ide o spoločný projekt 30 členov siete ECC-Net, ktoré sa nachádzajú v každom členskom štáte EÚ, ako aj v Nórsku a na Islande. Informáciu prinieslo Európske spotrebiteľské centrum v SR na svojej webovej stránke www.esc-sr.sk. Spotrebiteľom ponúka aj bezplatnú pomoc a poradenstvo. Spolufinancované je Európskou úniou.

Súvisiace články

Aktuálne správy