Firma Photon Energy začala v SR prevádzkovať elektrárne

Spoločnosť s českými koreňmi prevzala do správy päť slnečných elektrární v Nitrianskom a Banskobystrickom kraji s výkonom viac ako štyri megawatty.

Na slovenský trh so slnečnou energiou vstúpil nový hráč. Spoločnosť s českými koreňmi Photon Energy Operations prevzala do správy päť slnečných elektrární. Týmto elektrárňam v Nitrianskom a Banskobystrickom kraji s výkonom viac ako štyri megawatty bude firma zaisťovať kompletný technický servis. „Solárny boom na Slovensku bol charakteristickým rýchlou výstavbou elektrární často vykonávanou firmami s nedostatočnými skúsenosťami. Našou úlohou je, aby elektrárne vyrábali na maximum,“ uviedol generálny riaditeľ Photon Energy Georg Hotar. Na Slovensku je podľa neho rad elektrární, ktoré pracujú hlboko pod svojím potenciálom.

Firma Photon Energy nevylúčila, že pod svoju správu prevezme aj ďalšie slnečné elektrárne na Slovensku. Koľko by ich malo byť však nekonkretizovala. „V súčasnosti tieto informácie nemôžeme poskytnúť, pretože elektrárne spravujeme pre externých zákazníkov. Stále však naberáme ďalšie elektrárne tak na Slovensku, ako aj v Českej republike,“ povedal pre agentúru SITA hovorca spoločnosti Jan Krčmář.

Akciová spoločnosť Photon Energy bola založená v roku 2008 v Prahe. Má dvoch majiteľov, a to Georga Hotara a Michaela Gartnera. Spoločnosť poskytuje služby súvisiace s výstavbou a prevádzkou slnečných elektrární. V Čechách, na Slovensku, v Taliansku, v Nemecku a v Austrálii má vlastné portfólio slnečných elektrární s celkovým výkonom 28 megawattov.

Súvisiace články

Aktuálne správy