Zisk Philip Morris International klesol v 1. kvartáli na 1,8 mld. USD

Americký tabakový koncern Philip Morris International oznámil dnes pokles zisku za 1. kvartál, čo je dôsledok silného kurzu dolára. Napriek tomu však výsledky prekonali očakávania ekonómov. Informovali o tom agentúra AP a portál RTTNews.
Predajca cigariet Marlboro a ďalších značiek mimo územia Spojených štátov uviedol, že za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol zisk 1,8 miliardy USD (1,68 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 1,16 USD. V rovnakom období minulého roka zaznamenala firma zisk 1,88 miliardy USD (1,18 USD/akcia). Ekonómovia predpokladali zisk len na úrovni 1,02 USD/akcia.
Tržby bez započítania spotrebných daní klesli na 6,62 miliardy USD zo 6,92 miliardy USD v 1. kvartáli minulého roka. Aj v tomto ukazovateli však firma prekonala odhady analytikov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 6,25 miliardy USD. Predaj cigariet (bez započítania akvizícií) vzrástol v 1. štvrťroku medziročne o 1,4 %, pričom najvýraznejšie rástol v regióne, ktorý zahrňuje východnú Európu, Blízky východ a Afriku.
Spoločnosť okrem toho dnes zvýšila svoj odhad celoročného zisku. Firma predpokladá, že za celý rok dosiahne jej zisk na akciu 4,32 USD až 4,42 USD. To znamená zlepšenie oproti predchádzajúcej prognóze, v rámci ktorej Philip Morris International uvádzal zisk na akciu v rozmedzí od 4,27 do 4,37 USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy