Chirana T. Injecta vlani v zisku 2,4 mil. eur

Spoločnosť dosiahla za vlaňajšok výnosy z hospodárskej činnosti 21,8 mil. eur.

Spoločnosti Chirana T. Injecta, a.s., ktorá vyrába injekčnú techniku, sa podarilo aj počas minulého roka zlepšiť svoj hospodársky výsledok. Po tom, čo jej v roku 2012 výraznejšie poklesol zisk, sa jej rok na to podarilo smerovať k lepším hospodárskym výsledkom a tento trend si udržala aj počas vlaňajška, ktorý uzatvárala v zisku 2,4 mil. eur, čo je medziročne o 459 tis. eur viac. Vyplýva to zo zverejnenej účtovnej závierky spoločnosti k 31. decembru 2014.

Tržby T. Injecty z predaja tovaru, služieb a vlastných výrobkov medziročne vzrástli o viac ako jeden milión eur na 20,1 mil. eur. Celkovo výnosy z hospodárskej činnosti dosiahli za vlaňajšok 21,8 mil. eur oproti 20,1 mil. eur v roku 2013. Spoločnosť vynaložila na hospodársku činnosť 18,4 mil. eur, rok predtým to bolo 17,3 mil. eur. Výrobcovi injekčnej techniky vzrástli počas minulého roka záväzky z 11,9 mil. eur na 22,3 mil. eur. Výška základného imania sa nemenila, zostala 11,2 mil. eur.

Spoločnosť Chirana T. Injecta je výrobcom injekčnej techniky. Kým v minulosti sa podnik zameriaval na injekčné striekačky a ihly určené pre viacnásobné použitie, v súčasnosti sa orientuje najmä na jednorazovú injekčnú techniku. Jej sídlom je Stará Turá. Chirana T. Injecta, a.s. je dcérskou spoločnosťou Wood & Company Funds SICAV so sídlom na Malte, ktorá má 92-percentný podiel na jej základnom imaní.

Súvisiace články

Aktuálne správy