Ryanair všetko poprel: Transatlantický let za 10 libier nebude

, businessinsider Foto: SITA

Európania sa radovali predčasne keď sa prvýkrát dozvedeli, že by im niketo dokázal ponúknuť spiatočný let do USA za smiešnych 10 libier (asi 14 eur).

Guardian a ďalšie médiá priniesli správy o tom, že írska nízkonákladová letecká spoločnosť plánuje lety do 14 destinácií v Európe aj USA. Ryanair ale rýchlo upravil svoju predstavu o plánoch tohto druhu. "S ohľadom na nedávnej medializovanie správy, chce predstavenstvo spoločnosti Ryanair Holdings Plc objasniť situáciu, že nezvažuje ani neschválilo žiadny transatlantický projekt a nemá v úmysle ani tak urobiť," píše nízkorozpočtová letecká spoločnosť vo svojom vyhlásení.

Vyhlásenie prišlo pár dní po tom, čo Guardian do detailov popisoval päťročnú stratégiu spoločnosti Ryanair ovládnuť niektoré transatlantické lety. Lety mali smerovať do New Yorku, Bostonu, Chicaga z Londýna a Berlína v horizonte štyroch až piatich rokov. Bohužiaľ, v tejto chvíli to vyzerá, ako zbožné želanie. A aj keby, vôbec by to nebolo tak lacné, ako si všetci mysleli.

Telegraph odhaduje, že spiatočná letenka by vyšla na 185,20 libier (asi 258 eur), pretože Ryanair účtuje zákazníkom extra celý rad služieb, vrátane batožiny, jedla, nápojov, dokonca aj papierovú formu letenky, ak si ju cestujúci zabudol vopred vytlačiť. Preto je zrejmé, že vzhľadom na povahu Ryanairu, by sa tieto služby aj v transatlantickom lete premietnu do ceny.

Aktuálne zoženiete najlacnejší let do USA z London Gatwick asi za 300 libier (asi 417 eur )let ponúka  Norwegian Air Shuttle, samozrejme bez batožiny.

Súvisiace články

Aktuálne správy