Volkswagen investuje v Mexiku 1 mld. USD

Nemecká automobilka Volkswagen (VW) investuje približne jednu miliardu amerických dolárov do rozšírenia závodu v mexickom štáte Puebla. Závod sa tak pripraví na výrobu nového VW Tiguan. Spoločnosť VW o tom informovala v pondelok. Investícia sa podľa šéfa automobilky v Mexiku Andreasa Hinrichsa zameriava na nové výrobné linky a vytvorí 2 tis. pracovných miest.

Výroba modelu Tiguan sa začne ku koncu roka 2016. V tomto závode vyrobí VW za osem rokov okolo milióna vozidiel. Automobilka otvorila závod v mexickom štáte Puebla v roku 1964 a v minulom roku vyrobil 475 121 automobilov. V celej krajine sa podľa údajov Mexickej asociácie automobilového priemyslu vyrobilo približne 3,2 mil. vozidiel.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

(1 EUR = 1,086 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy