Jadrový zisk firmy Merck sa zvýšil o 10,5 %

Nemecký výrobca liekov a chemikálií za štvrtý kvartál vykázal zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) a pred zohľadnením jednorazových položiek v sume 878 mil. eur

Nemecká chemická a farmaceutická spoločnosť Merck KGaA v štvrtom kvartáli dosiahla rast zisku pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) a pred zohľadnením jednorazových položiek o 10,5 % na sumu 878 mil. eur. Zisku spoločnosti pomohol silný dopyt po tekutých kryštáloch používaných pre najnovšie televízne obrazovky s vysokou rozlišovacou schopnosťou a pre displeje mobilných telefónov.

Firma Merck, ktorá o svojich výsledkoch za október až december informovala v utorok, ďalej uviedla, že v tomto roku očakáva mierny rast jadrového zisku alebo v najhoršom prípade jeho stagnáciu. Analytička Equinet Bank Marietta Miemietzová uviedla, že výsledky spoločnosti za štvrtý kvartál sú síce dobré, ale predpoveď zisku v tomto roku je trochu slabšia, ako očakávala. Vysvetľuje si to tým, že firma Merck má vyššie režijné náklady, aj tým, že prognóza firmy je do istej miery konzervatívna. Akcie spoločnosti v utorok do 10:24 GMT posilnili o 0,8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy