Deutsche Telekom avizuje investíciu do európskych sietí

Spoločnosť Deutsche Telekom chce integrovať svoje siete do jednej platformy

Nemecký telekomunikačný operátor Deutsche Telekom počas nasledujúcich štyroch rokov investuje do európskych sietí viac než 6 mld. eur. Firma chce integrovať svoje siete na jednu platformu. Spoločnosť Deutsche Telekom o tom informovala v pondelok. Tento krok zapadá do trendu v odvetví, podľa ktorého firmy predávajú balíčky viacerých služieb. Integrovaná sieť spoločnosti Deutsche Telekom umožní jednoduchšiu a lacnejšiu prevádzku služieb.

 

Predstaviteľka spoločnosti Claudia Nematová uviedla, že spoločnosť Deutsche Telekom už ukončila modernizáciu siete v Chorvátsku, v Maďarsku a aj na Slovensku. Spoločnosť zároveň uviedla, že do roku 2018 bude môcť polovica domácností pripojená k sieti spoločnosti Deutsche Telekom surfovať rýchlosťou minimálne 100 megabitov za sekundu. Zároveň by 12 % domácností malo dosiahnuť rýchlosť pripojenia do 500 megabitov za sekundu.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy