Dolárový index ustúpil z mesačného maxima

Svetové devízové trhy - euro, dolár, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolárový index ustúpil z mesačného maxima“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

BRATISLAVA 26. februára (SITA, Reuters) – Dolár oproti euru vo štvrtok okolo poludnia posilnil o takmer pol percenta v reakcii na vyjadrenie šéfa pobočky centrálnej banky USA v St. Louis Jamesa Bullarda, ktorý povedal, že silný dolár má iba slabý vplyv na americkú menovú politiku a ekonomiku. Bullard pre televíznu stanicu CNBC ďalej povedal, že centrálna banka USA, v ktorej je v súčasnosti členom bez hlasovacieho práva, by na budúci mesiac pri popisovaní svojho prístupu k sprísneniu menovej politiky mala vypustiť slovo „trpezlivosť“.

Dolár voči euru posilnil na 1,1315 USD/EUR. Zostal však uprostred pásma, v ktorom sa oproti spoločnej európskej mene nachádza posledný mesiac. Kurz americkej meny voči jenu sa nezmenil a zostal na úrovni 118,88 JPY/USD.

Na stredoeurópskych devízových trhoch do 15:45 SEČ posilnila česká koruna o 0,31 % na 27,456 CZK/EUR. Maďarský forint oslabil o 0,21 % na 303,300 HUF/EUR a poľský zlotý o 0,14 % na 4,154 PLN/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy