Nové pracovné miesta: Hyundai Mobis chce investovať v Gbel’anoch 21 miliónov

, interdean

Juhokórejská firma sa v rámci novo plánovaných investícií snaží rozšíriť výrobu o 200 nových pracovných miest, informuje Interdean.

Juhokórejský výrobca predstavil nové plány, investície vo výške asi 21miliónov eur zahŕňa modernizáciu a rozširovanie výrobných kapacít na Slovensku, v Gbel'anoch. Táto investícia predstavuje obrovský nárast v porovnaní oproti predchádzajúcemu roku, kedy dosiahla 13 miliónov.

Len v roku 2014, Hyundai Mobis vykázal tržby na Slovensku vo výške približne 1,4 miliardy eur. Vďaka novej investícii chce firma rozšíriť svoje príjmy o viac než 14 % na približne 1,6 miliardy eur. Hyundai Mobis vyrába široký sortiment autodielov z plastov a iných materiálov, predovšetkým nárazníky, nosiče, panely a mnoho ďalších. Zahraničné investície v automobilovom priemysle hrajú obrovskú úlohu v posilnení slovenského hospodárstva v posledných rokoch. "Tí, ktorí sa obzerajú po Slovensku kvôli relokalizácii, môžu byť povzbudení profitabilným vývojom. Automobilový priemysel je obrovský a hrá významnú úlohu pri vytváraní pracovných miest v celom regióne. Záujemcovia z priemyslu sa môžu presvedčiť, že Slovensko je vynikajúce miesto pre naštartovanie ich kariéry," vyjadril sa odborníci z Interdean.

Súvisiace články

Aktuálne správy