Ministri dnes budú rozhodovať o miliónoch eur pre Banskú Bystricu a Brezno

Vláda sa dnes zíde na výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici. Na základe predloženej analýzy situácie v okresoch Banská Bystrica, Krupina a Brezno rozhodne o vyčlenení niekoľkých miliónov eur pre rôzne oblasti.

Na aktivity zlepšujúce sociálno-ekonomickú situáciu mesta a okresu Banská Bystrica, ako aj okresu Brezno majú ísť dva milióny eur.

Ďalších päť miliónov eur má vyčleniť minister vnútra na boj proti živelným pohromám a modernizáciu dobrovoľného hasičského zboru. Rovnako má zabezpečiť rekonštrukciu hasičských staníc v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

Úlohou ministra školstva bude hľadať možnosti realizácie a financovania výstavby multifunkčného zimného štadióna v okrese Banská Bystrica.

Zlepšiť postavenie nezamestnaných mladých ľudí na trhu práce by mohol projekt Praxou k zamestnaniu. Na jeho realizáciu plánuje minister práce vynaložiť 1,913 milióna eur.
Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica by mala získať na rekonštrukciu svojich nevyhovujúcich vnútorných a vonkajších priestorov 1.327.800 eur. Detská fakultná nemocnica s poliklinikou zase 804.000 eur na renováciu čakární ambulantného traktu.

Minister kultúry by mal v závislosti od stavu disponibilných zdrojov pokračovať v druhej etape rekonštrukcie budovy Štátnej opery v Banskej Bystrici, ale tiež pripraviť projekt modernizácie expozície Pamätníka SNP.

Súvisiace články

Aktuálne správy