Kanada zaviedla nové sankcie voči Rusku

Kanada dnes zaviedla nové kolo sankcií voči Rusku ako odpoveď na jeho podporu proruských separatistov na východe Ukrajiny.
Sankcie postihujú okrem iných aj poprednú ruskú energetickú spoločnosť Rosnefť a šéfa veľkého ruského technologického a zbrojného konglomerátu Rostec.
Kanada, ktorá koná v koordinácii s Európskou úniou a Spojenými štátmi, zaviedla sankcie celkovo voči 37 ruským a ukrajinským jednotlivcom, ako aj 17 ruským a ukrajinským spoločnostiam, napísala agentúra Reuters.
Kanadský premiér Stephen Harper, ktorý verejne ostro vystupuje voči ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi v súvislosti s podľa neho očividným zasahovaním do záležitostí Ukrajiny, povedal, že Kanada je v prípade potreby pripravená podniknúť aj viac krokov.
„Pokiaľ Rusko neprestane s eskaláciou konfliktu a odmietne mierové riešenie, zaplatí ešte vyššiu cenu,“ dodal Harper.
Kanadské opatrenia sú namierené okrem iných aj voči najväčšiemu hráčovi ruského ropného priemyslu – významnej energetickej spoločnosti Rosnefť – a voči blízkemu spojencovi prezidenta Putina, výkonnému riaditeľovi štátneho technologického a zbrojného konglomerátu Rostec Sergejovi Čemezovovi.

Súvisiace články

Aktuálne správy