Tesla bude vyrábať batérie do domovov

V stredu večer, Tesla odhalila plány na vydanie novej batérie, ktorá možno bude napájať domovy. "Chystáme sa odhaliť domáce batérie Tesla, spotrebiteľské batérie, ktoré by sa používali v rodinných domoch alebo vo firmách pomerne skoro," povedal Elon Musk, Bloomberg.

V stredu večer, Tesla odhalila plány na vydanie novej batérie, ktorá možno bude napájať domovy.

„Chystáme sa odhaliť domáce batérie Tesla, spotrebiteľské batérie, ktoré by sa používali v rodinných domoch alebo vo firmách pomerne skoro,“ povedal Elon Musk, Bloomberg.

V deň štvrťročných finančných výsledkov spoločnosti, CTO JB Straubel povedal, Tesla pravdepodobne zorganizuje udalosť v nasledujúcom mesiaci alebo dvoch, kde túto batériu odhalia. Potom pôjde do výroby za približne 6 mesiacov.

Čo je to za batériu? Straubel nešiel do žiadnych hlbokých detailov, povedal len: „Je to naozaj skvelé. Som tým naozaj nadšený.“

Toto ale nie je prvý krát čo Tesla rozprávala o batérií do domovov.

V deň finančných výsledkov v minulom roku Musk predstavil jeho ambície, vytvoriť niečo čo môže fungovať v domácnostiach spotrebiteľov, namiesto ich vozov. „Snažíme sa prísť na to, čo by bola štýlová stacionárna batéria,“ povedal Musk.

„Dlhodobý dopyt po stacionárnom uskladňovaní energie je výnimočný,“ dodal JB Straubel, hlavný technický riaditeľ. „Urobili sme tu obrovské množstvo úsilia a tiež hovoril s významnými energetickými spoločnosťami a spoločnosťami poskytujúcimi služby v energiách.“ Tento plán sa zdá byt stále bližšie k realite a preto Tesla tento plán môže zdieľať s verejnosťou.

Zdroj: Business Insider

Súvisiace články

Aktuálne správy