Tiež ste mali televíziu „zadarmo“? Satelitná Skylink od apríla zvyšuje poplatky

, ČTK Foto:SITA

Satelitná televízia Skylink a CS Link od apríla zvýši servisný poplatok. Narastie pravidelná mesačná platba aj jednorazové platby na jeden a dva roky. Firma M7 Group, ktorá služby prevádzkuje, to oznámila v tlačovej správe.

Ročný poplatok sa od apríla zvýši z 19,2 na 34 eur a poplatok na 24 mesiacov stúpne z  34,9 na 54 eur. Cenovo najvýhodnejším variantom podľa zástupcov M7 zostáva pravidelná mesačná platba prostredníctvom služby SIPO alebo inkasa z účtu. I ten vzrastie z 1,2 eura na dve eurá.

"Hlavným dôvodom sú vyššie náklady na zabezpečovanie príjmu rastúceho počtu programov, ich distribúciu vo vyššej obrazovej kvalite a rozšírenie starostlivosti o zákazníkov," uviedol mediálny zástupca firmy Marek Nemec. Napríklad počet programov v základnej ponuke sa od zavedenia poplatku zvýšil o 16.

Nové podmienky sa budú jednotlivých zákazníkov týkať postupne, v závislosti na dátume splatnosti servisného poplatku pre danú dekódovaciu kartu, ktoré možno overiť na www.skylink.cz.

Skylink a CS Link naposledy zvyšovali ceny v minulom roku. Servisný poplatok si poskytovateľ služieb začal účtovať v roku 2012. Kvôli nedostatočnému informovanie zákazníkov a klamlivej reklame vtedy firma dostala od ČTÚ pokuty celkovo vo výške 15 miliónov českých korún. CS Link a Skylink mali na začiatku minulého roka v Česku a na Slovensku 2,5 milióna zákazníkov. Základná programová ponuka Digital / Digital HD, prístupná pre dekódovacie karty s uhradeným servisným poplatkom v súčasnosti obsahuje 48 programov, z toho 12 vo vysokom rozlíšení.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy