Slováci budú mať zadarmo všetky zákony na jednom mieste

Kompletná zbierka zákonov SR aj s aktuálnymi zmenami bude už v novom roku dostupná bezplatne a pre všetkých obyvateľov Slovenska. Umožní to nová mobilná aplikácia s kompletným obsahom platnej legislatívy.

„Zákony sú pre ľudí a každý má mať právo bezplatného prístupu. S takouto filozofiou sme pred 25. rokmi v našej spoločnosti začínali. Som rád, že dnes sa táto predstava začína napĺňať,“ povedal na tlačovej besede v Bratislave majiteľ spoločnosti Poradca podnikateľa Juraj Málik.

Ako ďalej uviedol, už dnes funguje internetová stránka s názvom zákony pre ľudí s podobným obsahom, aplikáciou chcú jej dostupnosť ešte viac rozšíriť. Podľa Ivana Vozára zo spoločnosti Poradca podnikateľa bude aplikácia osožná v každodennom živote bežných ľudí. „Ak vás napríklad zastaví policajt a naparí Vám pokutu, dokážete si okamžite overiť, či ste naozaj spáchali priestupok a aká by mala byť výška pokuty. Podobne ľudia nemajú častokrát predstavu o výške poplatkov pri súdnych sporoch. S aplikáciou to budú mať oveľa jednoduchšie.“

Za každú stiahnutú mobilnú aplikáciu venuje spoločnosť Poradca podnikateľa 10 centov pre OZ Rozum a Cit. Jej patrónka, známa herečka Zuzana Krónerová takúto ideu privítala:

„Teším sa, že som už viac ako 13 rokov patrónkou tejto nadácie. Ke’d ma oslovili, okamžite som súhlasila, pretože myšlienka pomáhať náhradným rodinám mi je veľmi blízka a ak môžem svojou známou tvárou pomôcť nejakej dobrej veci, tak nikdy nezaváham. Je úžasné, že vďaka náhradným rodičom najde veľa opustených  detí domov.“

„Od vzniku Nadácie Rozum a cit sa nám podarilo pomôcť náhradným rodinám sumou viac ako 630 tisíc eur. Preto sme šťastní, že takáto iniciatíva vznikla,“ vysvetlila za OZ jej projektová koordinátorka Danka Kozinková.

Súvisiace články

Aktuálne správy