Počet nezamestnaných ľudí vo Francúzsku by mal stúpať

Celkové dlhové zaťaženie súvisiace s poistením v nezamestnanosti podľa fondu pre výplatu dávok v nezamestnanosti stúpne na 25,9 mld. eur z hodnoty 21,5 mld. eur v roku 2014.

Počet ľudí bez práce vo Francúzsku by mal v tomto roku naďalej rásť, pričom by mal stúpnuť o 100 tis. ľudí. V piatok o tom informoval štátny fond pre výplatu dávok v nezamestnanosti (UNEDIC). Zo stanoviska fondu ďalej vyplýva, že by mal v tomto roku skončiť v deficite vo výške 4,4 mld. eur, kým v minulom roku zaznamenal deficit 3,9 mld. eur.

Celkové dlhové zaťaženie súvisiace s poistením v nezamestnanosti podľa fondu stúpne na 25,9 mld. eur z hodnoty 21,5 mld. eur v roku 2014. UNEDIC získava financie priamo od pracovníkov a zamestnávateľov. Dlh fondu vstupuje do dlhu krajiny, keďže štát ručí za cenné papiere, ktoré fond vydáva.

Vo Francúzsku bol v novembri bez práce rekordný počet ľudí. Počet nezamestnaných ľudí v krajine sa v sledovanom období zvýšil o 27 400 osôb na 3 488 300 ľudí. Tento počet sa medzimesačne zvýšil o 0,8 % a medziročne o 5,8 %. Výrazne sa zvýšil počet ľudí bez práce vo vekovej skupine nad 50 rokov. V tejto vekovej skupine sa počet nezamestnaných ľudí zvýšil o 11 %. Počet nezamestnaných vo Francúzsku v novembri stúpol tretí mesiac po sebe, pričom v auguste mierne poklesol.

Súvisiace články

Aktuálne správy