Citeľné rozdiely: Podnikatelia v Amerike patria k najšťastnejším

, businessnewsdaily Foto:photl

V Amerike pltí jednoduché pravidlo. Chcete byť šťastní vo svojej kariére aj osobnom živote? Staňte sa podnikateľom.

Napriek tvrdej práci a odhodlaniu potrebného k naštartovaniu malej firmy je podľa aktuálneho prieskumu 94 percent podnikateľov v USA spokojných. A nie sú pritom žiadni vorkoholici, viac ako 90 percent z nich tvrdí, že sú spokojní so svojim plnohodnotným osobným životom.

John Swanciger, generálny riaditeľ spoločnosti Manta, ktorá za výskumom stojí, sa domnieva, že sloboda, flexibilita a úroveň kontroly podnikateľov zohráva v ich šťastnej kariére veľkú úlohu.

"Spokojnosť a výhody plynúce z vlastníctva malej firmy sú tak rôznorodé, ako sami majitelia týchto  podnikov," povedal Swanciger pre Business News Daily. "Viditeľný je tento trend najmä u živnostníkov, ktorí svojim postavením vytvárajú do určitej miery svoju vlastnú ekonomiku. Bez ohľadu na zmeny v širšej ekonomike, drobní podnikateľov má jedinečnú pozíciu v riadení svojho potenciálneho zárobku. Je to vždy uspokojujúce, ak dokážete svoju vášeň pretaviť do kariéry."

Swanciger poznamenal, že vysoká miera spokojnosti u týchto podnikateľov by sa tiež dala pripísať silnejúcemu ekonomickému prostrediu. Podľa najnovšieho Small Business Wellness Indexu, ktorý zahŕňa odpovede viac ako 1150 respondentov, je až 87 percent podnikateľov optimistických, čo sa týka obchodných výhľadov v roku 2015.

To by mohol byť dôvod, prečo viac ako polovica respondentov v prieskume uviedla, že v tomto roku bude prijímať ďalších zamestnancov. Až šesťdesiat percent malých podnikateľov má v USA v pláne naberať ľudí, buď z dôvodu, že firma expanduje, alebo aby podporili predaj a produktivitu.

Čo by mohlo prispieť k tomu, aby boli podnikatelia ešte šťastnejší, než sú dnes? Väčšina má pre rok 2015 jasný cieľ, zlepšiť svoj profesionálny aj súkromný život. Polovica respondentov sa rozhodla, že tento rok získa nových zákazníkov a 33 percent chce zvýšiť svoje príjmy. Z pohľadu súkromného života je to stále rovnaké: tráviť viac času s rodinou a priateľmi. Takmer 30 percent respondentov označilo túto požiadavku ako najvyššiu prioritu.

Súvisiace články

Aktuálne správy