Počet cestujúcich spoločnosti Ryanair rástol aj v decembri

Írsky nízkonákladový letecký prepravca v pondelok informoval, že v sledovanom mesiaci prepravil vyše šesť miliónov pasažierov. Akcie spoločnosti po zverejnení správy posilnili na historické maximum.

Spoločnosť Ryanair evidovala v decembri minulého roka nárast počtu cestujúcich už druhý mesiac v rade. Írsky nízkonákladový letecký prepravca v pondelok informoval, že v sledovanom mesiaci prepravil vyše šesť miliónov pasažierov, čo predstavuje medziročný nárast o 20 %. Spoločnosť totiž ťaží zo svojej stratégie zlepšenia zákazníckych služieb, ktorú avizovala už skôr. Tá má na výkon spoločnosti väčší vplyv ako nízke ceny ropy.

Decembrové zvýšenie nasledovalo po novembrovom raste počtu cestujúcich o 22 %, čo viedlo k zlepšeniu prognózy zisku spoločnosti už druhýkrát v tomto mesiaci. Za aktuálny účtovný rok, ktorý sa skončí v marci 2015, by mal zisk spoločnosti po zdanení stúpnuť na 810 mil. eur až 830 mil. eur. Predchádzajúca prognóza počítala so zvýšením zisku po zdanení o 18 % na 750 mil. eur až 770 mil. eur.

Akcie spoločnosti po zverejnení správy posilnili do 11:45 GMT o 2,4 % na 10,1 eur za kus, čo predstavuje historické maximum. Akcie Ryanairu zdraželi počas posledných dvanásť mesiacov o viac ako 50 %.

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.

Súvisiace články

Aktuálne správy