Značka kvality SK je nástrojom budovania identity slovenských potravín

Značka kvality SK je nástrojom budovania identity slovenských potravín. Uviedla to pre TASR generálna riaditeľka sekcie potravinárstva a obchodu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zuzana Nouzovská.
„Máme tiež za to, že by sme mali zabezpečiť, aby Značka kvality SK bola jednotným komunikačným nástrojom štátu pre slovenské potraviny. Sme tiež presvedčení, že Značka kvality SK má potenciál ďalšieho rozvoja, je známa medzi spotrebiteľmi,“ zdôraznila.
„Veríme, že do systému Značky kvality SK sa prihlásia aj ďalší slovenskí výrobcovia. Čím viac potravín bude touto značkou na pultoch obchodov označených, tým tá značka bude pre spotrebiteľa zrozumiteľnejšia. Tiež nás veľmi teší, že máme spoluprácu s obchodnými reťazcami, ktoré sa rozhodli podporovať Značku kvality SK ako štátnu stratégiu. Budeme preto hľadať cesty na spoločné projekty na jej propagáciu,“ dodala.
Značka kvality SK vznikla v roku 2004 za účelom zabezpečenia dostatočných informácií pre spotrebiteľa o bezpečných a kvalitných domácich výrobkoch a pre zabezpečenie podpory spotreby domácej potravinovej produkcie.

Súvisiace články

Aktuálne správy