Na budapeštianskom letisku F. Liszta postavili nafukovaciu halu pre Lufthansu

Na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta odovzdali dnes do prevádzky novú nafukovaciu halu, ktorá poslúži nemeckej spoločnosti Lufthansa Technik (LT) na úpravy lietadiel typového radu Airbus 320 prípadne Boeing 737. Informovala o tom agentúra MTI s tým, že ide o najväčšiu halu svojho druhu v Európe.
Dietmar Focke, generálny riaditeľ spoločnosti Lufthansa Technik, povedal, že potrebovali rýchle postaviť halu, pretože počas zimnej sezóny majú viaceré zákazky. Aerolinky Norvegian, Wizz Air a Germanwings totiž priebežne rozširujú svoje flotily a bolo nutné zabezpečiť priestory pre jedno lietadlo navyše.
Podľa jeho slov už vo štvrtok (13. 11.) príde na rad prvé lietadlo, ktoré budú upravovať v novej hale. Ako spresnil, pôjde o stroj nízkonákladovej nórskej leteckej spoločnosti Norwegian, do ktorého budú montovať palubné zariadenie na bezdrôtový internet.
Nafukovacia hala s plochou 2800 štvorcových metrov a výškou 24 metrov je najväčšia v Európe, odolá vetru až do rýchlosti 120 km/h. Pracovať v nej bude 40 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy