Zisk A.P. Moller-Maersk v treťom štvrťroku vzrástol

Čistý zisk skupiny podnikajúcej v oblasti lodnej prepravy a ťažby ropy v treťom štvrťroku medziročne posilnil o 25 % na sumu 1,5 mld. USD

Dánska skupina A.P. Moller-Maersk, ktorá podniká v oblasti lodnej prepravy a ťažby ropy, svojím čistým ziskom za tretí kvartál prekonala očakávania. Pomohol tomu dobrý výkon jej divízie Maersk Line zaoberajúcej sa kontajnerovou lodnou dopravou. Čistý zisk skupiny v treťom štvrťroku medziročne posilnil o 25 % na sumu 1,5 mld. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters odhadovali, že jej čistý zisk za júl až september bude v objeme 1,38 mld. USD.

Skupina potvrdila svoju prognózu celoročného základného zisku, ktorá ráta s tým, že bude vo výške 4,5 mld. USD. Vylepšila však prognózu čistého zisku svojej divízie Maersk Line, ktorá je najväčším lodným kontajnerovým prepravcom na svete. Teraz predpovedá, že celoročný čistý zisk Maersk Line bude nad úrovňou 2 mld. USD. Predošlá predikcia rátala s tým, že bude výrazne nad hranicou 1,5 mld. USD.

Nils Andersen, generálny riaditeľ skupiny A.P. Moller-Maersk, uviedol, že jeho firma, ktorá redukuje náklady na prieskum ložísk ropy a zároveň sa snaží zvýšiť ťažbu, je v dobrom postavení na kúpu aktív. V súčasnosti je totiž majetok v ropnom odvetví lacnejší v dôsledku poklesu cien ropy v uplynulých mesiacoch. „Domnievame sa, že je lacnejšie kúpiť ropné polia ako robiť prieskum,“ konštatoval Andersen.

(1 EUR = 1,2486 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy