General Motors v októbri mierne zvýšil predaj áut, predaj Fordu však klesol

Americká automobilka General Motors oznámila za október mierny rast predaja v USA, keď ho potiahol zvýšený dopyt po značke Chevrolet, ako aj značke Buick. Tá zaznamenala najlepší október za viac než 10 rokov. Informoval o tom portál RTTNews.
Spoločnosť uviedla, že za minulý mesiac predala v Spojených štátoch 226.819 áut. To je o 0,2 % viac než v októbri minulého roka, analytici však počítali s lepšími výsledkami.
Už skôr o raste predaja informovala automobilka Chrysler. Jej rast predaja bol však podstatne výraznejší, oproti minuloročnému októbru predala takmer o 22 % áut viac a zaznamenala najlepší október za posledných 13 rokov.
Naopak Ford, tretia z amerických automobiliek, uviedol, že jeho predaj minulý mesiac medziročne o necelé 2 % klesol. Firma oznámila, že v októbri tohto roka predala v USA celkovo 188.654 áut, zatiaľ čo v októbri 2013 to bolo 191.985 vozidiel. Medziročne to znamená pokles o 1,7 %, napriek tomu prekonala odhady analytikov, ktorí očakávali pokles predaja zhruba o 6000 áut.

Súvisiace články

Aktuálne správy