Strata U.S. Steel sa v treťom kvartáli zmenšila

Druhý najväčší americký výrobca ocele za júl až september vykázal čistú stratu 207 mil. USD, čiže 1,42 USD na akciu, v treťom štvrťroku vlaňajška bola jeho strata 1,79 mld. USD, čiže 12,38 USD na akciu

Americká hutnícka spoločnosť United States Steel Corp v treťom štvrťroku evidovala zmenšenie straty. Pomohol jej silný dopyt zo strany výrobcov áut, spotrebičov a zo strany stavebných firiem a tiež nižšie náklady na energie. Náklady spoločnosti na údržbu a prebiehajúca reštrukturalizácia však naďalej negatívne vplývali na finančný výkon U.S. Steel. Firma za tretí kvartál vykázala čistú stratu 207 mil. USD, čiže 1,42 USD na akciu. V rovnakom období vlaňajška skončila v strate 1,79 mld. USD, čiže 12,38 USD na akciu.

Tržby U.S. Steel za júl až september sa zvýšili o 11 % na 4,6 mld. USD. Spoločnosť, ktorá je druhým najväčším americkým výrobcom ocele, po zverejnení výsledkov za tretí štvrťrok uviedla, že jej hospodárenie v štvrtom kvartáli poškodia náklady spojené s investičnými projektmi vo viacerých jej závodoch a tiež bežný pokles dodávok konečným užívateľom počas sviatočného obdobia.

Firma má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

(1 EUR = 1,2748 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy