Firmy Tomra a Prologis otvorili nové centrum za 10 mil. eur

Spoločnosť Tomra Sorting Solutions a firma Prologis, Inc. v utorok otvorili nové výrobné a distribučné centrum v Prologis Parku Bratislava. Firma Tomra, ktorá vytvára senzorické riešenia pre ťažbu, potravinárstvo a iné odbory, investovala do novej budovy podľa zverejnených informácií 10 mil. eur. Priestory budú slúžiť ako distribučné centrum pre recyklačný, ťažobný a potravinársky priemysel na zásobovanie Európy, USA, Afriky a Ázie. Zamestnať by sa pri tom malo viac ako 200 ľudí.

„Investícia vo výške 10 miliónov eur nám poskytuje nielen modernú výrobnú a distribučnú budovu, ale tiež prináša vylepšené pracovné prostredie pre našich zamestnancov,“ uviedol regionálny manažér a riaditeľ prevádzky pre potravinárstvo spoločnosti Tomra Sorting Solutions Martin Hypký. Podľa riaditeľa firmy Prologis pre strednú a východnú Európu Bena Bannatynea sa nová budova stane hlavným výrobným centrom Tomra Sorting Solutions.

Spoločnosť Tomra Sorting Solutions spája tri subjekty, a to Tomra Sorting Recycling, Tomra Sorting Food a Tomra Sorting Mining. Firma je lídrom v oblasti technológií využívajúca senzory pre triedenie.

Prologis Park Bratislava je distribučné centrum, ktoré pozostáva z desiatich budov pri celkovej ploche 234 tis. metrov štvorcových. Park sa nachádza 24 kilometrov východne od centra Bratislavy, dva kilometre od Senca. Spoločnosť Prologis, Inc., pôsobí v oblasti priemyselných nehnuteľností. K 30 septembru tohto roka mala podiel, či už v podobe úplného vlastníctva, alebo ako spoločný investičný podnik, v nehnuteľnostiach a developerských projektoch s celkovou plochou približne 54 mil. metrov štvorcových v 21 krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy