Wüstenrot poisťovňa dosiahla poistné za 45,3 mil. eur

Spoločnosť dosiahla ku koncu septembra čistý zisk 3,87 mil. eur

Wüstenrot poisťovňa dosiahla za deväť mesiacov predpísané poistné vo výške 45,3 mil. eur. V medziročnom porovnaní je to nárast o 0,3 %. Produkty životného poistenia sa na celkovom predpise podieľali sumou 28,5 mil. eur pri raste o 2 % a produkty neživotného poistenia sumou 16,8 mil. eur. Predpis v neživotnom poistení však poklesol o 2,3 %. Informovala o tom spoločnosť.

Počet poistných udalostí bol na úrovni minulého roka, bolo ich približne 18 tisíc. Spoločnosť vykázala ku koncu septembra čistý zisk 3,87 mil. eur pri raste o 134 %. Tento nárast spoločnosť dosiahla podľa jej vyjadrení aj vďaka nižšej škodovosti v neživotnom poistení a ďalším procesno-produktovým zmenám, ku ktorým poisťovňa pristúpila. Výška technických rezerv medziročne vzrástla o 8,8 %, keď dosiahla 116 mil. eur.

Wüstenrot poisťovňa, a.s. pôsobí na Slovensku od roku 1998, najskôr ako Wüstenrot životná poisťovňa. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy