Firma Philips zaznamenala v treťom kvartáli stratu

Čistá strata spoločnosti Philips v treťom štvrťroku je vo výške 103 mil. eur. Tržby spoločnosti dosiahli v tomto období 5,5 mld. eur

Holandská spoločnosť Philips zaznamenala v treťom kvartáli čistú stratu vo výške 103 mil. eur. Tržby spoločnosti dosiahli v tomto období 5,5 mld. eur. V rovnakom období predchádzajúceho roka spoločnosť Philips zaznamenala čistý zisk vo výške 281 mil. eur a tržby na úrovni 5,6 mld. eur. Dôvodom slabších výsledkov v treťom štvrťroku tohto roka je oslabenie na trhoch v Rusku a v Číne a taktiež jednorazové výdavky. Prehra v patentovom spore so spoločnosťou Masimo totiž stála spoločnosť Philips 366 mil. eur. Holandská firma však podala v tomto spore odvolanie.

Spoločnosť Philips uviedla, že v roku 2015 očakáva zlepšenie, pričom svoje plány na rok 2016 nemení. Firma chce tiež dodržať svoj plán rozdelenia spoločnosti. Správy o rozdelení sa objavili v septembri. Philips sa tak po 120 rokoch rozdelí na dve spoločnosti. Do prvej vyčlení osvetľovaciu techniku a v druhej zlúči aktivity v oblasti spotrebnej elektroniky a zdravotníckych činností. Obe divízie majú aj v budúcnosti vystupovať pod značkou Philips. Firma očakáva, že vďaka rozdeleniu v budúcom roku ušetrí 100 mil. eur a v ďalšom zhruba 200 mil. eur. Náklady na reštrukturalizáciu spoločnosť odhaduje na 50 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy