Toyota zvoláva na opravu celosvetovo takmer 1,7 mil. vozidiel

Dôvodom je podľa japonskej automobilky viacero porúch. Spoločnosť však zdôraznila, že nemá žiadne informácie o tom, že by tieto poruchy spôsobili haváriu vozidla, zranenie alebo smrť posádky.

Japonská automobilka Toyota zvoláva celosvetovo na opravu 1,67 mil. vozidiel pre viacero porúch, vrátane chybného brzdového valca, ktorý by mohol obmedzovať výkon brzdy. Informoval o tom v stredu výrobca automobilov, ktorý zdôraznil, že nemá žiadne informácie o tom, že by tieto poruchy spôsobili haváriu vozidla, zranenie alebo smrť posádky. Opravy sa týkajú modelov Toyota Crown Majesta, Crown, Noah, Voxy, Corolla Rumion a Auris, ako aj vyše dvanásť modelov značky Lexus.

Automobilka zvolávala na opravu 6,39 mil. vozidiel na celom svete aj v apríli. Dôvodom boli chyby v riadení a problémy so sedadlami, pričom išlo o jedno z najväčších zvolávaní vozidiel na opravu v automobilovom priemysle. O dva mesiace neskôr zvolávala Toyota na opravu celosvetovo takmer 2,3 mil. vozidiel pre problémy s vyvíjačom plynu v bezpečnostnom vaku airbagu.

Akcie spoločnosti Toyota po zverejnení informácií o zvolávaní automobilov posilnili o 0,2 % na 5 990 japonských jenov (JPY) za akciu, pričom tokijský index Topix vzrástol o 0,8 %.

(1 EUR = 135,29 JPY)

Súvisiace články

Aktuálne správy