Podľa Schäubleho sa ekonomika spomalí iba dočasne

Už na budúci rok sa podľa dostupných údajov začne pomalé oživovanie, povedal šéf nemeckého rezortu financií Wolfgang Schäuble po tom ako vláda zredukovala prognózu rastu ekonomiky v tomto roku z úrovne 1,8 % na 1,2 %

Nemecká vláda podľa jej ministra financií Wolfganga Schäubleho očakáva, že spomalenie ekonomického rastu Nemecka bude iba dočasné. Schäuble je presvedčený, že stále bude možné, aby Berlín dodržal svoje ciele v oblasti rozpočtu. Nemecká vláda v utorok zredukovala prognózu ekonomického rastu. Predpokladá, že za tento rok hospodárstvo krajiny posilní o 1,2 % a v budúcom roku o 1,3 %. Predošlá vládna predikcia rátala s hospodárskym rastom v tomto roku o 1,8 % a v budúcom o 2 %.

Schäuble sa však o stav ekonomiky neobáva. „Na prognózach sa dá vidieť, že nemecká vláda očakáva, že oslabenie bude iba dočasné a už na budúci rok sa podľa dostupných údajov začne pomalé oživovanie,“ povedal šéf nemeckého rezortu financií na tlačovej konferencii v Luxemburgu. „Tempo rastu na úrovni 1,2 alebo 1,3 % nie je príliš skvelé, ale nie je to dôvod na to, aby sa začalo hovoriť o kríze,“ dodal. Berlin má v úmysle dosiahnuť v roku 2015 vyrovnaný rozpočet.

Súvisiace články

Aktuálne správy