Čínsky internetový obchod Alibaba chce z IPO získať viac než 24 mld. USD

Čínsky internetový obchod Alibaba Group plánuje získať zo svojho vstupu na newyorskú burzu rekordných viac než 24 miliárd USD. Vyplýva to z dokumentov, ktoré Alibaba podala na pôde americkej Komisie pre burzy a cenné papiere (SEC). Informovali o tom agentúry AP a DPA.
Spoločnosť uviedla, že z primárneho úpisu akcií (IPO) by chcela získať 24,3 miliardy USD (18,77 miliardy eur). Spoločnosť plánuje predať 368 miliónov akcií v hodnote od 60 do 66 USD. Termín vstupu spoločnosti na burzu zatiaľ nie je známy, podľa AP by mohlo k nemu dôjsť niekedy v období od 18. do 26. septembra.
V prípade získania predpokladanej sumy by Alibaba Group prekonala aj debut spoločnosti Facebook. Tá pri svojom IPO v roku 2012 získala okolo 16 miliárd USD, čo bol zatiaľ najúspešnejší vstup technologickej spoločnosti na burzu.
Rovnako by Alibaba prekonala aj doterajší celkový rekord v rámci IPO, ktorý podľa spoločnosti pre prieskum trhu Dealogic drží čínska banka Agricultural Bank of China. Tá v roku 2010 získala z uvedenia svojich akcií na burzu 22,1 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy