Írska nezamestnanosť klesla na priemer eurozóny

Miera nezamestnanosti v Írsku v druhom kvartáli klesla na pokrízové minimum 11,5 %, čo je v zhode s júnovým priemerom za celú eurozónu

Miera nezamestnanosti v Írsku v druhom kvartáli klesla na pokrízové minimum 11,5 % z úrovne 12 % v druhom štvrťroku. Informoval o tom v utorok štatistický úrad krajiny. Nezamestnanosť klesala deviaty kvartál v rade, pričom v druhom štvrťroku vlaňajška predstavovala 15,1 %. Podľa údajov štatistického úradu EÚ Eurostat bola írska miera nezamestnanosti v druhom kvartáli na rovnakej hodnote ako júnový priemer celej eurozóny.

Írska ekonomika v prvom kvartáli posilnila o 2,7 % a v celom roku 2014 by mala podľa odhadov vzrásť o viac ako 2 %. Zamestnanosť v druhom štvrťroku medzikvartálne vzrástla o 0,2 % alebo 4 300 osôb. Miera dlhodobej nezamestnanosti klesla na 6,8 % z úrovne 8,1 % v druhom kvartáli vlaňajška. Zlepšovanie podmienok v írskej ekonomike naznačil aj rozdiel medzi počtom vysťahovaných a prisťahovaných osôb, ktorý za prvé štyri mesiace roka klesol o jednu tretinu na 21 400, informoval ďalej štatistický úrad.

Súvisiace články

Aktuálne správy