Celkové výdavky úradu vlády na budúci rok stúpnu o vyše 200 percent

Úrad vlády SR by mal mať na budúci rok k dispozícii 72,7 milióna eur. Celkové výdavky tak stúpnu o 50,2 milióna eur, teda o 222 percent.
Dôvodom tohto nárastu je najmä alokácia prostriedkov EÚ a spolufinancovania pre Operačný program Technická pomoc do rozpočtu úradu vlády. Ide o sumu 49,9 milióna eur, z toho je spolufinancovanie zo štátneho rozpočtu vo výške 9,05 milióna eur. Časť prostriedkov vo výške 23,1 milióna eur je rozpočtovaná na 2. programové obdobie a 26,8 milióna eur už na 3. programové obdobie. Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na najbližšie roky, ktorý v piatok (15.8.) zverejnilo ministerstvo financií.
Rozpočtové výdavky úradu sú na budúci rok plánované v porovnateľnej výške s týmto rokom. Ide o sumu 22,8 milióna eur, čo nie je nárast ani o jedno percento oproti schválenému rozpočtu na rok 2014.
Na osobné výdavky by malo ísť 6,6 milióna eur, čo je o dve percentná viac ako tento rok. Spôsobila to valorizácia platov.
Kapitálové výdavky sú na úrovni 1,06 milióna eur. Tie by sa mali použiť na rekonštrukcie a modernizácie objektov, obstaranie strojov, prístrojov a zariadení, osobných automobilov a výpočtovej techniky.

Súvisiace články

Aktuálne správy