Sankcie voči Rusku donútili Rheinmetall znížiť odhad zisku a tržieb

Nemecký priemyselný koncern Rheinmetall znížil odhad prevádzkového zisku a tržieb na tento rok po tom, ako ho zasiahli sankcie Európskej únie voči Rusku. Informovali o tom agentúra RIA Novosti a server wsj.com.
Spoločnosť, ktorá je známa výrobou vojenskej techniky a automobilových súčiastok, tak reagovala na fakt, že nemecká vláda jej pre vývoj na Ukrajine zastavila dokončenie projektu výstavby vojenského tréningového centra v Rusku. „V dôsledku zrušenia exportnej licencie v súvislosti s projektom výstavby vojenského tréningového centra v ruskom meste Mulino nie sme schopní tento kontrakt splniť. To povedie k zvýšeným finančným nákladom,“ uviedla spoločnosť na svojej webovej stránke.
Firma preto znížila svoj odhad prevádzkového zisku pre rok 2014 na 200 miliónov až 220 miliónov eur, zatiaľ čo pôvodne predpokladala zisk v rozmedzí od 230 miliónov do 250 miliónov eur. Zredukovala aj prognózu tržieb, a to na rozmedzie od 4,6 miliardy do 4,7 miliardy eur. Pred uvalením sankcií počítala s tržbami od 4,8 miliardy do 4,9 miliardy eur.
Čo sa týka vojenského segmentu firmy, prevádzkový zisk by mal podľa novej prognózy dosiahnuť 65 miliónov až 75 miliónov eur, zatiaľ čo firma pôvodne predpokladala zisk na úrovni 85 miliónov až 95 miliónov eur.
V pondelok 4. augusta nemecká vláda zakázala dokončenie výstavby vojenského tréningového centra v Muline v Povolží za 100 miliónov eur. K zrušeniu projektu Berlín pristúpil v rámci sankcií, ktoré Európska únia uvalila na Rusko za jeho podiel na dnešnej situácii na Ukrajine. V utorok ruské ministerstvo obrany oznámilo, že podá na Rheinmetall žalobu za zrušenie kontraktu.

Súvisiace články

Aktuálne správy