Rajecké Teplice a obce chcú rozšíriť kanalizáciu za 6,6 mil. eur

Rajecké Teplice spolu s okolitými obcami Konská, Kamenná Poruba a Stránske plánujú rozšírenie splaškovej kanalizácie. Stavebné práce naplánované na dvanásť mesiacov chcú financovať z peňazí Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie.

Kúpeľné mesto Rajecké Teplice, ako aj obce v jeho aglomerácii Konská, Kamenná Poruba a Stránske v okrese Žilina pripravujú rozšírenie splaškovej kanalizácie. Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných na dvanásť mesiacov od zadania zákazky je 6,629 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako vyplýva z verejnej súťaže, ktorú vyhlásilo Združenie obcí aglomerácia Rajecké Teplice, projekt chcú financovať z prostriedkov Európskej únie cez Operačný program Životné prostredie. Takmer trojtisícové Rajecké Teplice spolu s troma okolitými obcami majú okolo sedemtisíc obyvateľov.

Ponuky záujemcov sa majú otvárať 19. septembra. Pri vyhodnocovaní rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska dvoch kritérií, keď celková zmluvná cena bez dane má relatívnu váhu 70 bodov a lehota výstavby tridsať. Jednou z podmienok účasti v súťaži je, aby celková skutočná cena realizovaných zmlúv rovnakého alebo podobného zamerania v piatich predchádzajúcich rokoch, teda 2009 až 2013, dosiahla minimálne 6,6 mil. eur bez dane.

Súvisiace články

Aktuálne správy