Sberbank Slovensko dosiahla za šesť mesiacov zisk 1,2 mil. eur

V rovnakom období vlaňajška spoločnosť vykázala stratu 779 tisíc eur

Sberbank Slovensko dosiahla v prvom polroku čistý zisk 1,2 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje podľa zverejnených informácií výrazné zlepšenie. V rovnakom období vlaňajška totiž spoločnosť vykázala stratu 779 tis. eur. Do mínusu banku vtedy dostalo zníženie hodnoty pohľadávok voči klientom. Na tento rok má banka naplánovaný organický rast a pokračovať chce aj v ziskovom hospodárení.

Kým prvú polovicu minulého roka ešte Sberbank zápasila so záporným hospodárením, nakoniec sa jej za celý vlaňajšok podarilo dosiahnuť celkový zisk 3,87 mil. eur. V roku 2012 vykázala stratu 47,7 mil. eur. Výrazné zlepšenie hospodárskych výsledkov banka podľa jej vyjadrení dosiahla najmä tým, že zmenila stratégiu a v rámci toho zjednodušila a zatraktívnila viacero produktov pre individuálnych klientov. Opravnými položkami vyčistili portfólio a aj vďaka tomu sa banka dostala do plusu.

Sberbank Slovensko bola do Obchodného registra SR zapísaná koncom augusta 1991. Do konca októbra 2007 pôsobila na trhu ešte ako Ľudová banka, potom zmenila názov na Volksbank Slovensko, keď sa jej hlavným akcionárom stala rakúska spoločnosť Volksbank International. Proces zmeny väčšinového akcionára Volksbank International sa uskutočňoval počas celej druhej polovice roka 2011. Zavŕšil sa 15. februára 2012, keď sa 100-percentným akcionárom Volksbank International stala ruská banka Sberbank. Obchodné meno a značku banka na Slovensku zmenila 15. februára 2013.

Súvisiace články

Aktuálne správy