Tokio chystá pre ukrajinskú krízu zmrazenie aktív

Zo stanoviska vlády vyplýva, že Japonsko zmrazí aktíva tých subjektov, ktoré krajina považuje za zodpovedné za nestabilitu na Ukrajine

Japonsko zmrazí aktíva tých subjektov, ktoré krajina považuje za zodpovedné za nestabilitu na Ukrajine. V pondelok to vo svojom stanovisku uviedla japonská vláda. „Japonsko zmrazí aktíva jednotlivcov a skupín, ktoré považujeme za priamo zapojené do ruskej anexie Krymu a do nestability na Ukrajine,“ povedal hlavný tajomník japonskej vlády Jošihide Suga.

Veľvyslanci členských štátov pri Európskej únii sa v piatok predbežne dohodli na nových sankciách proti Rusku. Informovala o tom agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na diplomatické zdroje. Medzi navrhovanými sankciami je aj zákaz dodávok technológií s možnosťou využitia v civilnom aj zbrojárskom priemysle.

Vystupňovanie sankcií má byť odpoveďou na správanie Ruska v konflikte na východnej Ukrajine po zostrelení malajzijského lietadla, ktoré sa zrútilo minulý týždeň vo východnej časti Ukrajiny na území kontrolovanom proruskými separatistami.

Súvisiace články

Aktuálne správy