Tržby Rémy Cointreau klesli aj v 1. kvartáli 2014/15, pokles bol však miernejší

Francúzsky výrobca alkoholických nápojov Rémy Cointreau oznámil dnes pokles tržieb za 1. štvrťrok obchodného roka 2014/2015 takmer o 6 %, pod čo sa do veľkej miery podpísali pokračujúce protikorupčné aktivity čínskej vlády. Informovali o tom agentúra Reuters a portál RTTNews.
Minuloročné rozhodnutie Pekingu zredukovať korupciu v krajine zasiahlo najmä predaje výrobcov prémiových značiek alkoholických nápojov, medzi ktorých patrí aj firma Rémy Cointreau. Tá je okrem iného producentom koňaku Louis XIII. Jedna fľaša tohto koňaku sa predáva za približne 2500 eur.
Koňak sa na prevádzkovom zisku firmy podieľa až 80 %, pričom čínsky trh zabezpečuje asi polovicu zisku z predaja koňaku. Antikorupčné aktivity Pekingu zamerané proti drahým darom štátnym úradníkom tak zasiahli Rémy Cointreau viac než iných producentov alkoholických nápojov ako Diageo a Pernod Ricard.
Spoločnosť, ktorá je najznámejšia výrobou pomarančového likéru Cointreau, oznámila, že za 1. štvrťrok obchodného roka 2014/2015, teda od apríla do konca júna, dosiahli tržby 214,8 milióna eur. Na organickej báze zaznamenali medziročný pokles o 5,7 %, čo je viac, než očakávali trhy. Pokles bol však miernejší než v predchádzajúcom kvartáli, keď dosiahol 16 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy