Predaj podielu v Slovenských elektrárňach spustí lavínu problémov

Predaj 66-% balíka akcií Slovenských elektrární, a.s., (SE) spustí lavínu ďalších problémov a otázok, napríklad ohľadom doprivatizácie účasti štátu v spoločnosti, doplatku súvisiaceho s privatizáciou Enelom, či s dostavbou jadrových blokov v Mochovciach. Uviedol v rozhovore pre TASR minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD).
„Mali sme prvé stretnutie s vedením Slovenských elektrární z mojej ministerskej iniciatívy. Chcel som byť informovaný, aký je priebeh dostavby Mochoviec alebo aj predaja podielu. Zatiaľ oficiálne nemáme správu, ktorá analyzuje problémy spojené s dostavbou jadrových blokov. Mali by sme ju dostať každú chvíľu, podľa informácií je v procese prekladu z anglického do slovenského jazyka. Počkáme si teda na správu a budeme sa ju snažiť rýchlo vyhodnotiť,“ informoval.
Štát má podľa ministra eminentný záujem na dostavbe dvoch jadrových blokov v Mochovciach. „Sme totiž presvedčení, že tento jadrový zdroj je pre energetickú bezpečnosť Slovenska veľmi dôležitý. Štát v ňom navyše preinvestoval značnú mieru finančných prostriedkov,“ podčiarkol. Jednou z podmienok, ktorú by si štát chcel uplatniť pri eventuálnom predaji 66-% podielu v Slovenských elektrárňach, bude teda aj záväzok dostavby Mochoviec.

Súvisiace články

Aktuálne správy