Nová linka MHD v Poprade prevedie návštevníkov po meste aj s audiosprievodcom

Mestská hromadná doprava (MHD) v Poprade otvorila novú linku číslo osem, ktorá bude premávať vždy v pondelok, stredu a piatok s časom odchodu z autobusovej stanice o 10. hodine. Popradský doubledecker prevezie cestujúcich cez Veľkú, Spišskú Sobotu, Matejovce a časť centra mesta a jeho súčasťou bude aj audiosprievodca.
„Je to ďalší krok radnice v spolupráci so Slovenskou autobusovou dopravou Poprad k spestreniu ponuky najmä pre návštevníkov mesta. Ide síce o štandardnú linku MHD, táto však ponúka aj bonusy. Ako jediná má k dispozícii samostatný leták informujúci o linke i o popradských zaujímavostiach, ako jediná má audio sprievodcu o histórii a súčasnosti mesta v slovenskom a anglickom jazyku. Náš doubledecker ponúka turistom 45-minútovú ochutnávku Popradu a je na nich, ktorú zo zaujímavostí sa po zoznamovacej jazde rozhodnú navštíviť aj osobne,“ priblížil primátor Popradu Anton Danko.
Okrem audiosprievodcu budú mať sprievodcovia cestovného ruchu v prípade potreby k dispozícii aj palubný mikrofón, ktorým môžu svojej skupine poskytnúť aj individuálny výklad o Poprade. Na linke bude premávať poschodový retroautobus SÍRIUS. Cestovné na linke bude rovnaké ako v MHD.
„Dopravná licencia na linku č. 8 nadobudla právoplatnosť 8. júla. Otvoreniu linky predchádzalo doplnenie dopravného značenia umožňujúce plynulý prejazd jednotlivými úsekmi, najmä niektorými úzkymi uličkami,“ doplnil hovorca mesta Poprad Marián Galajda.
MHD v Poprade prevádzkuje aktuálne spolu osem liniek, v minulom roku najazdili autobusy viac ako 483.000 kilometrov a prepravili vyše milión cestujúcich.

Súvisiace články

Aktuálne správy