Imuna Pharm chce investovať cez 8 mil. eur do technológií

Spoločnosť bola úspešná v žiadosti o nenávratné finančné príspevky.

Farmaceutická spoločnosť Imuna Pharm a.s. plánuje významnú investíciu do svojej prevádzky. Prefinancovať sa chystá cez 8,2 milióna eur. Polovicu z tejto sumy vykryje vďaka nenávratnému finančnému príspevku (NFP). Peniaze poputujú na inováciu výrobno-technických a technologických zariadení, ktoré slúžia na výrobu farmaceutických produktov. Ministerstvo hospodárstva uzatvorilo s farmafirmou celkovo dve zmluvy o NFP, stalo sa tak koncom júna toho roka. Vyplýva to z informácií centrálneho registra zmlúv.

Za milióny eur plánuje Imuna nakúpiť technológiu na výrobu infúznych roztokov, technológiu pre kontrolné virologické laboratórium, ako aj skladovú technológiu. Investovať bude aj do zariadení, ktoré jej pomôžu inovovať výrobný proces dialyzačných koncentrátov. S obstarávaniami chce začať ešte tento mesiac.

Imuna bola úspešná v žiadosti o nenávratné finančné príspevky cez Operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast.

Spoločnosť v marci toho roka ohlásila zámer vybudovať vo svojom areáli v Šarišských Michaľanoch pavilón na výrobu biofarmaceutického prípravku, ktorý slúži na podporu imunitnej reakcie organizmu. Celkové náklady na stavbu odhaduje na 9 miliónov eur.

Imuna Pharm a.s. sa zaoberá vývojom a výrobou infúznych roztokov, dialyzačných koncentrátov, dietetických prípravkov či vakcín. Obchodné zastúpenie má v Bielorusku, Bosne a Hercegovine, Bulharsku, Českej republike, Kosove, Macedónsku, Poľsku, Rusku, Srbsku a na Ukrajine. História spoločnosti sa začala písať ešte v roku 1953. Jej sídlom sú Šarišské Michaľany.

Súvisiace články

Aktuálne správy