Nezamestnanosť v Grécku aj v apríli stagnovala

Nezamestnanosť v Grécku aj v apríli stagnovala, už tretí mesiac v rade po revízii marcových údajov, ktoré ukázali, že situácia na trhu práce sa nezlepšila tak, ako to naznačovali predbežné výsledky. Informovala o tom agentúra RTTNews.
Helénsky štatistický úrad ELSTAT dnes oznámil, že sezónne upravená miera nezamestnanosti v Grécku zostala v apríli na úrovni 27,3 %, rovnako ako v marci a vo februári.
ELSTAT totiž revidoval údaje za marec, keď mala nezamestnanosť podľa rýchleho odhadu klesnúť na 26,8 %. Analytici preto očakávali, že v apríli sa opäť mierne zníži na 26,7 %.
V medziročnom porovnaní aprílová miera nezamestnanosti mierne klesla. V rovnakom mesiaci minulého roka bola totiž na úrovni 27,5 %.
Počet nezamestnaných v Grécku sa v apríli 2014 mierne znížil o 1266 na 1,30 milióna ľudí, ale to je príliš málo na to, aby sa to odrazilo na celkovej miere nezamestnanosti. V porovnaní s aprílom 2013 ubudlo v evidencii úradov práce 3623 nezamestnaných.
Miera nezamestnanosti vo vekovej skupine 15 až 24 rokov dosiahla v apríli tohto roka 56,3 %, čo je menej ako 58,9 % v rovnakom mesiaci minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy