Priemyselná a výrobná produkcia negatívne prekvapuje

Kábel dnes výrazne reagoval na výsledky nevydarenej priemyselnej a výrobnej  produkcie, pri ktorej boli revidované minulomesačné úrovne. Mohlo by sa zdať po veľmi dobrom minulom týždni, že aktíva denominované v USD a samotný dolár si zažijú býčiu rally. Nie je tomu úplne tak. I keď dolár posilňuje na páre s britskou librou, avšak po tak dobrých správach z USA a zlých z Británie by sme čakali väčšie pohyby.  Vyzerá to tak, že investori sa pripravujú na letnú váhavosť dolára a ani najhoršie výsledky výrobnej produkcie od januára 2013 nespôsobili výrazné pohyby.

Dnešné dáta hovoria, že Veľká Británia, okrem realitného trhu nie je dostatočne silná na to, aby dokázala prekonať cyklus uťahovania.  Po týchto výsledkoch sa vynárajú holubičie stávky na zakročenie BoE a zvyšovanie sadzieb.

Technicky sa otvára priestor na ďalší pokles k psychologickej hranici 1.7 GBPUSD vychádzajúc z Á-čkovej medvedej divergencie.  Samotný indikátor CCI klesá z prekúpenej oblasti a tvorí korekciu. Do konca týždňa aj vďaka nevýraznému ekonomickému kalendáru bude pravdepodobne viac technických obchodníkov a práve tieto signály by mali byť teda validnejšie.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy