Kde nájde WTI support???

Americká ľahká ropa pokračuje aj v dnešnom obchodovaní s medveďou náladou, ktorá v čase písania článku spôsobila -0.33 % pokles. Za klesaním treba hľadať stávky na obnovenie ťažby v Líbyi, kde rebeli súhlasili s otvorením dvoch exportných terminálov. Saudská Arábia tiež zvyšuje dennú ťažbu ropy a stále nevyužíva naplno svoju dennú kapacitu. Ďalším dôvodom pre príchod medveďov k čiernemu zlatu je utíchajúce iracké napätie resp. nerozšírenie sa bojov na juh krajiny, kde sú lokalizované tri štvrtiny ťažobných zariadení.

Zdroj: Bloomberg

WTI padá už šiestym dňom, čo je najväčší pokles za posledné dva roky a fundamentálne na cenu ropy tlačí aj prevýšenie dopravnej kapacity potrubia z najväčšieho onshorového ropného poľa Permian Basin, USA. Museli teda pristúpiť k doprave ropy po železnici pri zvýšenej ponuke.

Ak sa pozrieme na naznačený rastový kanál, tak vidíme, že WTI má ešte priestor na mierny pokles na spodok kanálu. Na úrovni 103.28 je aj 50-dňový kĺzavý priemer, teda pohyblivý support. Po jeho dosiahnutí sa vytvára možnosť na opätovný rast, ktorý technicky predikuje skrytá A-čková divergencia. Tá hovorí, že ak cenový graf vytvára pri rastovom trende vyššie low a súčastne trendový indikátor nižšie low, tak sa potvrdzuje hlavný trend.

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy