Dovolenka bez wifi je nepredstaviteľná, potrebujete stopovacieho psa

Od prvého júla platí v celej Európskej únii obmedzenie cien roamingu, ktoré sa týka nielen volaní, ale aj dátových služieb. Ale zadarmo je presa len zadarmo, preto sú pozdravy z dovolenky neraz posielané cez voľnú wifi sieť najbližšej kaviarne, či priamo z hotelovej izby. Ale čo ak sa takúto bezplatnú sieť nedarí nájsť?

Európska únia od začiatku júla znížila cenové limity pre mobilné dátový roaming o viac ako polovicu oproti vlaňajšiemu letu.Operátori môžu od začiatku letných prázdnin účtovať za minútu odchádzajúceho hovoru maximálne 19 eurocentov, za prichádzajúci maximálne 5 eurocentov. Cena SMS je oproti minuloročnej sezóne o štvrtinu nižšia. Skutočnú úsporu však dovolenkujúci pocítia až v prípade prenosu dát, sadzba za 1 MB klesla z 45 eurocentov na 20 eurocentov bez dane.

Toto opatrenie určite pomôže závislým na sociálnych sieťach. Nie je výnimočným javom, že v nákupných centrách, alebo kaviarňach ľudia len sedia a nemo hľadia do svojich inteligentných telefónov, či tabletov. Nájdeme ich všade, kde je wifina zadarmo. Ale čo v prípade, že takúto sieť nevieme nájsť? Ponúka sa netradičné riešenie, možno najšialenejšia služba tohto leta. Istý rodinný podnik ponúka na prenájom špeciálne vycvičených psov, ktorí pomôžu dovolenkárom bezplatnú sieť wifi vyňuchať. Podľa zakladateľa podniku sú jeho psi schopné vycítiť signál wifi a doviezť vás priamo ku zdroju. Ide skutočne o netradičný startup. Za zamyslenie určite stojí, či k dosiahnutiu úspechu v tomto obore stačí len odhodlanosť. Pozornosť psa totiž okrem spomínaného signálu priťahujú aj úplne iné podnety z okolia.

Súvisiace články

Aktuálne správy