Firme Euler Hermes šéfuje Tomáš Jurík

Spoločnosti Euler Hermes Europe SA, ktorá je pobočkou poisťovne z iného členského štátu, od 1. júna tohto roku šéfuje Tomáš Jurík. Z pozície výkonného riaditeľa bude viesť spoločnosť Euler Hermes Europe a Euler Hermes Services Slovensko, teda poisťovňu aj servisnú organizáciu.

Ambíciou Tomáša Juríka je podľa spoločnosti posilniť líderské postavenie Euler Hermes na trhu nielen prostredníctvom trhového podielu, ale aj uvádzaním inovácií pre klientov. „Poistenie pohľadávok je nielen služba, ale aj spôsob, ako firmám pomôcť prekonávať neistotu vyplývajúcu zo súčasného ekonomického vývoja. Môžeme byť pre klientov oporou pri nadväzovaní a udržiavaní bezpečných obchodných vzťahov,“ uviedol.

Tomáš Jurík je absolventom Ekonomickej univerzity v Bratislave, začínal pred štrnástimi rokmi v Tatra banke, kde postupne viedol oddelenia štruktúrovaného obchodného financovania, faktoringu a vývoja úverových produktov pre mikrosegment. Tri roky riadil pobočku francúzskej spoločnosti Coface na Slovensku, so zameraním na celkový manažment pohľadávok. Bol zakladajúcim členom Asociácie slovenských inkasných spoločností a jej prvým generálnym sekretárom. Takmer dva roky pracoval ako obchodný riaditeľ personálnej agentúry Adecco.

Euler Hermes je svetovým lídrom s viac než 100-ročnými skúsenosťami v oblasti poistenia pohľadávok. S centrálou v Paríži pôsobí vo viac ako 50 krajinách na piatich kontinentoch a zamestnáva vyše 6 000 ľudí. Euler Hermes je členom skupiny Allianz a je trhovým lídrom vo svete aj na Slovensku. Spoločnosť v roku 2013 zaznamenala konsolidovaný obrat 2,5 mld. eur a kryla pohľadávky v objeme 789 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy