PWO preinvestuje v Česku 25 mil. eur

Medzi najdôležitejších odberateľov firmy Progres Werk Oberkirch (PWO) patria automobilky, napríklad niektoré značky skupiny Volkswagen, ďalej spoločnosti Volvo, BMW alebo Ford

Nemecký priemyselný koncern Progres Werk Oberkirch (PWO) v nasledujúcich štyroch rokoch v Česku preinvestuje približne 25 mil. eur. Medzi najdôležitejších odberateľov firmy PWO patria automobilky, napríklad niektoré značky skupiny Volkswagen, ďalej spoločnosti Volvo, BMW alebo Ford. Informoval o tom portál ihned.cz.

Plánovaná investícia je rozplánovaná do štyroch rokov. „V týchto dňoch začala prvá z celkovo štyroch etáp. Ide o výstavbu logisticko-montážneho centra s rozlohou 10 tis. metrov štvorcových. To by malo byť dokončené ešte tento rok. Na to by mali nadviazať ďalšie dve etapy, ktorých súčasťou bude výstavba lisovne, ktorá bude dokončená v roku 2015,“ potvrdil Vít Valíček, predseda predstavenstva PWO Czech Republic.

Výstavba sa podľa neho uskutoční „na zelenej lúke“, tieto objekty však nadviažu na existujúci areál závodu vo Valašském Meziříčí. Ako posledná sa uskutoční výstavba novej administratívnej budovy a dokončenie lisovne. Investíciu podporila aj česká vláda, ktorá vo forme zľavy z dane z príjmu poskytla spoločnosti takmer 200 mil. českých korún (CZK).

Skupina PWO má pobočky v Nemecku, Kanade, Mexiku, Číne a v ČR. Pre tento rok hodlá na akvizíciách celosvetovo preinvestovať 40 mil. eur. Najväčší podiel produkcie smeruje do automobilového priemyslu. Ide najmä o produkty v oblasti mechanických komponentov pre elektroniku, bezpečnostne komponenty pre airbagy, sedadlá a riadenie. Značnú časť tvoria aj subsystémy pre karosérie a podvozky.

(1 EUR = 27,453 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy