Dobudovanie kanalizácie v Modre a Dubovej bude stáť 8,8 mil. eur

Súčasťou projektu je modernizácia Čistiarne odpadových vôd v Modre pre 10 690 obyvateľov. Bratislavská vodárenská spoločnosť vybrala za zhotoviteľa skupinu firiem Vodohospodárske stavby ekologický podnik a Vodohospodárske stavby.

Dobudovanie kanalizácie v Modre a Dubovej v okrese Pezinok v dĺžke 15,3 kilometra a modernizácia Čistiarne odpadových vôd v Modre pre 10 690 obyvateľov bude stáť 8,82 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vysúťažená cena predstavuje 52 % z predpokladanej hodnoty v objeme 16,97 mil. eur bez dane a stavebné práce majú trvať dva a pol roka.

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s. (BVS) vo verejnej súťaži spomedzi piatich prijatých ponúk vybrala za zhotoviteľa skupinu bratislavských firiem Vodohospodárske stavby ekologický podnik, a. s. (vedúci člen) a Vodohospodárske stavby, a. s. Projekt plánuje financovať s využitím peňazí Európskej únie v rámci Operačného programu Životné prostredie. Vodári informovali o výsledku tendra vo Vestníku verejného obstarávania, súťaž začala vlani v auguste.

Stavebný dozor pri vybudovaní kanalizácie v Modre a Dubovej, vrátane intenzifikácie čističky, bude vykonávať združenie firiem AP Investing SK, s. r. o. Bratislava (vedúci člen) a MOTT MacDonald CZ, s. r. o. Praha. Tieto služby majú poskytovať počas vyše dva a pol roka za 359,72 tis. eur bez dane. Obe firmy uspeli vo verejnej súťaži, v ktorej BVS dostala tri ponuky, keď predpokladaná cena bola 377,8 tis. eur bez dane.

Súvisiace články

Aktuálne správy