Neuveriteľný let: Precestoval 16 tisíc kilometrov, aby sa dostal k vlastným peniazom

, ČTK Foto: SITA

Austrálčan Robert Lewis nalietal tisícky kilometrov, len aby si mohol vybrať peniaze zo svojho bankového účtu. Ku svojej hotovosti sa nemohol dostať potom, čo nové typy bankomatov prestali jeho kartu vydanú v roku 2011 v Hongkongu prijímať.

V banke mu povedali, že bude musieť zájsť zo svojho domovského mesta Wagga Wagga do desať hodín vzdialeného Sydney, aby navštívil pobočku peňažného ústavu HSBC a vyplnil potrebné dokumenty na objednanie novej karty  aj s internetovým bankovníctvom.

Problém sa tým ale neodstránil, hongkonská pobočka, ktorá mu kartu kedysi vydala, žiadosť odmietla s odôvodnením, že nezodpovedá jej záznamom. Lewis nemal inú možnosť než letieť ďalších 7,5 tisíc kilometrov do Hongkongu, aby bankovým úradníkom ukázal pas a preukaz totožnosti, vďaka čomu sa všetko konečne podarilo vyriešiť.

"Hongkong sa mohol so Sydney dohovoriť a nechať si moje doklady odfaxovať," povedal novinárom Lewis, ktorý teraz požaduje od banky náhradu nákladov za cestovné. Osobne by vraj čakal lepšie služby od HSBC, ktorá inzeruje, že je "lokálnou svetovou bankou". "Stálo ma to neuveriteľne veľa času, peňazí, pohodlia, stresu a starostí. To nie sú veci, ktoré by človek od medzinárodnej banky čakal," dodal Lewis.

Banka sa za svoje chyby pri spracovaní jeho žiadosti ospravedlnila.

Súvisiace články

Aktuálne správy