Spoločnosť Gabor dosiahla vlani tržby 90,2 milióna eur

Spoločnosť Gabor dosiahla v roku 2013 tržby 90,2 milióna eur a investovala celkove 1,7 milióna eur. Bánovskí obuvníci vyrobili v uplynulom roku spolu 3,17 milióna párov topánok, firma otvorila aj dve nové predajne a stala sa jedným zo zakladajúcich členov vzdelávacieho projektu fit4future.
„V uplynulom roku sa nám podarilo zvýšiť predaj obuvi na tradičných trhoch a zároveň sme sa presadili aj na nových. To si vyžiadalo zvýšenie objemu produkcie o 10 % a v konečnom dôsledku to viedlo k zvýšeniu tržieb. Kvalitná módna obuv sa teší priazni zákazníkov, rok 2013 môžeme zhodnotiť ako náš doteraz najúspešnejší,“ povedal konateľ spoločnosti Gabor Juraj Vodička.
Zo sumy 1,7 milióna eur, ktorú výrobca obuvi v uplynulom roku investoval, išiel takmer jeden milión eur na výstavbu nových logistických priestorov a skladovacej techniky. Do prevádzky ich spoločnosť uviedla v polovici novembra 2013, súčasťou stavby bol aj sklad materiálu určeného na recykláciu a 100 nových parkovacích miest pre zamestnancov.
Koncom roka 2013 firma Gabor, s. r. o., Bánovce nad Bebravou, zamestnávala 1613 pracovníkov, čo je o 125 viac ako v roku 2012. „Stav zamestnancov priebežne dopĺňame. Nábory realizujeme každý týždeň v stredu. O prácu sa môžu uchádzať záujemcovia nielen s odbornou kvalifikáciou, ale aj motivovaní záujemcovia – nevyučení v odbore, ktorí môžu získať zamestnanie po absolvovaní zaškoľovacieho programu,“ poznamenal na margo zamestnávania Vodička.
Spoločnosť Gabor sa angažuje aj v podpore odborného vzdelávania mládeže, a to prostredníctvom projektu fit4future. Podniky, ktoré majú silný dopyt po kvalifikovaných technických pracovníkoch, sa združili do iniciatívy pod hlavičkou Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) s cieľom zlepšiť spoluprácu medzi školami a praxou a urobiť ju transparentnejšou. Dôležitou súčasťou iniciatívy je certifikačný program „Podnik s príkladnou odbornou praxou“. Zapojené spoločnosti sa zaväzujú dodržiavať spoločné štandardy, ktoré garantujú primeraný priebeh odbornej praxe. Nezávislým certifikačným miestom je SNOPK, podniky poskytujúce príkladnú odbornú prax získajú certifikát kvality.
Denná produkcia v závode v Bánovciach nad Bebravou predstavuje v súčasnosti takmer 15.000 párov dámskej obuvi. „Produkciu v tomto objeme plánujeme udržať aj v tomto roku,“ uzavrel Vodička.

Súvisiace články

Aktuálne správy