Slovenské spoločnosti budú mať ľahší prístup na trhy zahraničných partnerov

Malé a stredné podniky so sídlom na Slovensku sa môžu registrovať do databázy medzinárodnej spolupráce. Túto možnosť, ktorá zahŕňa širokú škálu služieb, im ponúka Slovak Business Agency (SBA). Informovalo o tom dnes jej komunikačné oddelenie.
Jednou z noviniek, ktorú realizuje SBA v rámci podpory medzinárodnej spolupráce slovenských a zahraničných spoločností, je vysielanie zamestnancov na študijno-pracovné cesty do firiem v zahraničí a, naopak, hosťovanie skúsených manažérov zo zahraničia v domácich spoločnostiach.
Zahraničnú spoluprácu podnikov podporuje SBA aj prostredníctvom poradenstva a konzultácií, odborných podujatí či pomocou pri hľadaní obchodného a technologického partnera, nadväzovaní kontaktov a networkingu. K službám, ktoré agentúra v tomto smere poskytuje, patria tiež finančné programy pre firmy alebo sprostredkovanie možnosti pripomienkovať a kreovať európsku legislatívu. Zároveň ponúka pomoc pri zapájaní sa do medzinárodných programov, projektov, výziev a tendrov. Úspešné príbehy firiem hodlá SBA zviditeľniť.
Spoločnosti, ktoré majú záujem o služby SBA, sa môžu priebežne registrovať cez on-line formulár. O podmienkach zapojenia sa do programu sa budú môcť dozvedieť viac na úvodnom informačnom podujatí, zameranom na spoluprácu s uzbeckými partnermi, ktoré sa uskutoční 26. júna 2014 v Bratislave. Bližšie informácie o databáze získajú podnikatelia osobne, e-mailom alebo telefonicky.
SBA ako člen siete Enterprise Europe Network podporuje medzinárodný rast slovenských podnikateľov. Pomáha im preniknúť na nové trhy nielen v rámci Európskej únie, ale aj na trhy tretích krajín, akými sú napríklad Rusko, Uzbekistan či Japonsko.

Súvisiace články

Aktuálne správy